Voor mij

heeft eten en voeding een diepgaande betekenis. In de kern gaat het over de zorg die je aan jezelf besteedt. Voeding is niets meer en niets minder dan brandstof voor het lichaam. Eten dat je in je mond stopt, en waar je lichaam de benodigde voedingstoffen uithaalt en omzet in energie om goed en gezond te functioneren. Goed, lekker en gezond eten is belangrijk. Luisteren naar je lichaam wat het nodigt heeft en voedt is essentieel.

Voeding is ook brandstof voor de geest. Voor mij betekent dit alles wat je energie geeft en ondersteunt om het beste uit jezelf te halen en de beste versie van jezelf te worden. Eten speelt hierbij een belangrijke rol. Wat, hoe, waarom en wanneer je eet heeft een effect op lichaam en geest en vice versa. De kunst is om het verschil te weten tussen wat de mond lekker vindt en weten wat lichaam en geest voedt. Om vervolgens hiernaar te kunnen handelen, hoe groot de verleiding op dat moment ook is.

Deze ontdekkingsreis met eten en voeding vind ik ontzettend boeiend en leerzaam. Met Koningsmaal wil ik op een lichte manier mensen inspireren en voeden om bewuster en gezonder te eten.

Op dit moment ligt mijn interesse bij de Ayurveda. Het is een oude natuurlijke wijsheid,een medische wetenschap van het leven, van zelfgenezing waarbij je kunt denken aan dieet en voeding, leefstijl, lichaamsbeweging, rust en ontspanning, meditatie, ademhalingsoefeningen en geneeskrachtige kruiden,reinigingsprogramma’s om lichaam, geest en ziel te genezen en vooral in balans te houden. Ik volg een jaar kooklessen in Amsterdam om me in deze heerlijke keuken te verdiepen.

 

Lees meer

Terug