Ik kook voor jou

bij de Smaak van stilte. Een avond waarbij je op een bijzondere manier kunt genieten en proeven van het eten dat voor je klaar gemaakt wordt.
Bij mij aan de keukentafel. Ik bereid een verrukkelijke maaltijd, die we deels in stilte eten.
Max.10 personen kunnen aanschuiven.

Eten in stilte

De Smaak van stilte is anders dan zomaar een etentje. Deze avond komt voort uit mijn eigen behoefte om met aandacht te eten. Voor mij betekent dit aanwezig zijn als ik eet en echt proeven wat ik eet.
Vaak gebeurt eten zo terloops. Ik zie dit om me heen, hoor het van anderen maar bespeur het ook bij mezelf. Ook al ben ik beroepsmatig veel met eten bezig. Zonder echte aandacht stop ik iets in mijn mond.
Doe honderd andere dingen dan eten en ben me niet bewust van alle rijkdom die langs komt.

Daar wil ik iets mee doen. Uit eigen ervaring weet ik dat eten in stilte en het weglaten van externe prikkels helpt om bewuster te worden van wat er op je bord ligt. Je proeft beter en merkt eerder op wanneer de zintuigen je informatie geven wanneer je bv voldoende hebt gegeten.
Zo is de Smaak van stilte ontstaan. Een mix van ingrediënten waar ik van houd: stilte, koken en samen met anderen genieten van eten.

Gasten zijn welkom vanaf 18.00 uur. We starten om 18.30. Om de aandacht naar het lichaam te brengen beginnen we met een meditatie van ongeveer 20 – 25 minuten. Daarna gaan we aan tafel en eten we in stilte de eerste gang.  Daarna Na afloop is er ruimte om elkaars ervaring te horen.

  • Inloop: vanaf 18.00 uur, start 18.30. Einde tussen 20.30 – 21.00 uur
  • Kosten:  € 25 euro p/p
  • Neem contact met me op voor meer informatie.

Terug