Ik kook voor jou

op deze avond een heerlijke vegetarisch of veganistische maaltijd die deels in stilte wordt gegeten.
Er is plek voor 10 personen, Je schuift aan bij mij thuis aan de keukentafel.

Eten in stilte

De Smaak van stilte is anders dan zomaar een etentje. Deze avond komt voort uit mijn eigen behoefte om meer met aandacht te eten. Vaak gebeurt eten zo terloops. Ik zie dit om me heen, hoor het van anderen en bespeur het ook nog bij mezelf. Ook al ben ik beroepsmatig veel met eten bezig. Zonder aandacht stop ik iets in mijn mond, kauw erop en slik het door en doe ondertussen andere dingen. Een gemiste kans want het doet geen recht aan het eten en ook niet aan degene die het klaar gemaakt heeft.

Daar wil ik iets mee doen, bedacht ik op een gegeven moment. Uit eigen ervaring bij meditatie retraites weet ik dat eten in stilte en het weglaten van externe prikkels helpt om bewuster te worden van wat er op je bord ligt en welke weg het voedsel heeft afgelegd om op dat bord te komen. Door in te stilte te eten ga je beter proeven en merk  je eerder op wanneer de zintuigen je informatie geven of je bv voldoende hebt gegeten. Je gaat  allerlei dingen bij jezelf opmerken en waarnemen tav hoe en wat je eet. Het is een soort ontdekkingsreis over jezelf middels eten.

Zo is de Smaak van stilte ontstaan. Een mix van ingrediënten waar ik van houd: koken, stilte, mensen ontmoeten, samen aan tafel genieten van eten.

Je bent welkom vanaf 18.00 uur. We starten om 18.15 met een korte meditatie om de aandacht naar binnen te brengen. Daarna gaan we aan tafel en eten we een tijdje in stilte. Op een gegeven moment hoor je een klein belletje en kan er weer gesproken worden. Het is leuk om elkaars ervaringen te horen.

Inloop: vanaf 18.30 uur, start maaltijd 18.45. Einde ongeveer 20.30- 21.00 uur
Kosten:  € 20 euro p/p
Adres: Looiersweg 6 Terborg

  • Momenteel geen data gepland
  • Aanmelden kan tot 1 dag van te voren door een mail te sturen naar judith@koningsmaal.nl of bel 06-46770872
  • Je plek is gereserveerd als je € 20 hebt overgemaakt op NL32TRIO 0198 555067 op naam van Koningsmaal ovv de datum waarop je wilt aanschuiven.

Terug