Wil je vegetarisch, veganistisch of Ayurvedisch leren koken?

Dan is deze kookworkshop bij thuis aan de keukentafel wellicht iets voor jou.
In deze kookworkshop leer in een groepje van maximaal 4 personen heerlijke gerechtjes te bereiden en krijg je praktische informatie over de desbetreffende keuken. Na het koken presenteren we de gemaakte gerechtjes op mooie schalen en gaan we aan tafel om met elkaar te proeven.

Als kok bij retraites krijg ik na afloop best vaak vragen van mensen hoe ze net zo lekker en gevarieerd kunnen eten als tijdens de retraite: gezond, smakelijk, vers en vegetarisch of veganistisch of juist meer Ayurvedisch. Natuurlijk kun je een kookboek openslaan en een recept opvolgen maar de vragen gaan verder dan dat.
Die gaan over hoe je gerechten kunt combineren, over anders durven koken dan je gewend bent, over hoe je gezondere keuzes kunt maken en hoe dit te integreren in het dagelijkse leven.
Een belangrijk ingrediënt tijdens het koken is aandacht. Aandacht voor en bij alles wat je doet.

Wat gaan we doen?

We bereiden in tweetallen een volledige maaltijd opgesplitst in een stuk of 6-7 kleine gerechtjes.
gaan. Er is naast het praktische koken ook voldoende ruimte om vragen te stellen. Tijdens de workshop zijn er korte momenten van stilte en reflectie om je meer bewust te worden van wat je proeft, ruikt, ziet en ervaart.
Je ontdekt dat een maaltijd veel beter smaakt als je het met liefde en aandacht klaar maakt.
Zo wordt je geïnspireerd om thuis met meer lef en aandacht gerechten en smaken te gaan combineren. Recepten krijg je mee.

Het max. aantal deelnemers is 4 personen. De workshop wordt bij mij thuis in Terborg gegeven.
Aanvang 16.00 uur, einde rond 20.00 uur. Deelname kosten 65 euro. Dit bedrag is incl. een recepten, koffie, thee en sap en een kleine hapje tussendoor.

Terug