In Koningsmaal komen 2 kanten van mij samen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.
De ene kant……
…..is mijn liefde om te koken. Ik houd er van om mensen te verwennen met heerlijke maaltijden zonder vlees en vis..
Het is een uitdaging voor mij om de zintuigen te prikkelen door smaken en gerechten te combineren die niet altijd zo vanzelfsprekend zijn. Ik wil laten ervaren dat je zonder vlees en vis heerlijk, gezond en gevarieerd kunt eten. Mensen raken met mijn eten, ze op nieuwe ideeën brengen zodat ze geïnspireerd worden om iets uit te gaan proberen .
Een belangrijk ingrediënt van Koningsmaal is aandacht. Aandacht voor het hele proces van creatie: de voorbereiding, inkopen, het koken, mijn houding, het eten en de presentatie.
Dit wordt geproefd door de mensen aan tafel.
Deze liefde voor koken is niet zomaar uit de lucht komen vallen.
De andere kant……
….is het constante leerproces dat voeding voor mij betekent.
Hoe ik omga met voeding zegt veel over hoe ik voor mezelf zorg. Letterlijk met wat ik in mijn mond stop om mijn lichaam te voorzien van energie. Figuurlijk als in voeding voor de ziel.
Waar heb ik behoefte aan, zin in, wat smaakt en waar heb ik afkeer van. Wat drijft me en waar ik naar verlang.
Deze twee kanten beïnvloeden elkaar en hebben een wisselwerking met elkaar.
Dit komt direct terug in hoe ik kook en met eten omga. In mijn dagelijkse leven en als professionele kok. Door “gewoon” te koken voor andere mensen leer ik veel over mezelf en dit inspireert mij om te blijven groeien.
Inspiratiebronnen voor mij zijn:
- stilte en (vipassana)meditatie: de ruimte die dit geeft om werkelijk aanwezig te zijn
- de natuur met alle schoonheid en rijkdom die zij voortbrengt
- mijn liefde voor tuinieren en het kweken van mijn eigen groenten
- maken van mooie dingen, ik schilderen en de kunsten