Ik kook voor jou

bij de Smaak van stilte. Een avond waarbij je op een bijzondere manier van mijn koken kunt genieten.
Bij mij aan de keukentafel. Ik bereid een heerlijke, vegetarische maaltijd, die we in stilte eten.
Max.10 personen kunnen aanschuiven.

Eten in stilte

De Smaak van stilte is anders dan zomaar een etentje. Deze avond komt voort uit mijn eigen behoefte om met aandacht te eten. Voor mij betekent dit aanwezig zijn als ik eet en echt proeven wat ik eet.
Vaak gebeurt eten zo terloops. Ik zie dit om me heen, hoor het van anderen maar bespeur het ook bij mezelf. Ook al ben ik beroepsmatig veel met eten bezig. Zonder echte aandacht stop ik iets in mijn mond.
Doe honderd andere dingen dan eten en ben me niet bewust van alle rijkdom die langs komt.
Ik eet meer dan me lief is en geniet minder.

Daar wil ik iets mee doen. Uit eigen ervaring weet ik dat eten in stilte en het weglaten van externe prikkels helpt om je bewust te worden van wat er op je bord ligt en welke weg het eten heeft afgelegd om daar te komen. Je merkt beter op hoe het smaakt en hoe de zintuigen je informatie geven bv wanneer je voldaan bent of nog een keertje wilt opscheppen. Zo is de Smaak van stilte ontstaan. Een mix van ingrediënten waar ik van houd: stilte, koken en samen met anderen eten.

Gasten zijn welkom vanaf 18.00 uur. We starten om 18.30. Om de aandacht naar het lichaam te brengen beginnen we met een meditatie van ongeveer 20 – 25 minuten en aansluitend een stukje tekst. Daarna gaan we aan tafel en eten we in stilte. Na afloop is er ruimte om elkaars ervaring te horen.

  • Inloop: vanaf 18.00 uur, start 18.30. Einde tussen 20.30 – 21.00 uur
  • Kosten:  € 25 euro p/p
  • Neem contact met me op voor deelname of meer informatie.

Terug