In Koningsmaal komen 2 kanten van mij samen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

De ene kant……

…..is mijn passie voor koken. Ik houd er van om gasten te verwennen met lekker, verrassend vegetarisch eten.
Ik vind het een uitdaging om mensen te prikkelen door smaken en gerechten te combineren die niet altijd zo vanzelfsprekend zijn. Mensen raken met mijn eten, dat ze ergens over na gaan denken. Zo van he, zo kan het ook! Dit wil ik graag bereiken. Een belangrijk ingrediënt is aandacht. Aandacht voor het hele proces van koken, eten en het samenzijn.

In het eten en de aankleding van de tafel komt mijn passie en liefde voor schoonheid tot uiting. Ik houd van mooi gedekte tafels. Ik neem als het kan mijn eigen servies en schalen mee.

Deze kook-passie is niet zomaar uit de lucht komen vallen.

De andere kant……

….is het constante leerproces dat eten en voeding voor mij betekent. Hoe ik omga met eten zegt veel over hoe ik voor mezelf zorg. Letterlijk met dat wat ik in mijn mond stop. En figuurlijk hoe ik mezelf voedt, wat me smaakt en waar ik afkeer van heb. Wat me drijft en waar ik naar verlang.
Dit komt direct terug in hoe ik kook en met eten omga. In het dagelijkse leven en professioneel.

Inspiratiebronnen voor mij zijn:

  • stilte en (vipassana)meditatie: de ruimte die dit geeft om werkelijk aanwezig te zijn
  • de natuur met alle rijkdom en het moois wat zij voortbrengt
  • schilderen en de kunsten

Mijn visie