Kweeperentaart

with Geen reacties

kweepeertaart

De laatste kweeperen verdwijnen in dit heerlijke taartje.

Nodig voor 4
  • 3 kweeperen
  • 4 el roomboter
  • 5 steranijs
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 6 el suiker
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Bereiden

Schil de kweeperen en snijd in stukken. Kook ze in een laag water 10-15 minuten. Giet ze af en verwijder de klokhuizen. Doe de stukken met de boter, steranijs, sinaasappelrasp en de suiker in een koekenpan met dikke bodem (die in de oven kan). Karameliseer de parten op een laag vuur totdat ze gaar en goudbruin zijn. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die iets groter is dan de koekenpan. Bedek de kweeperen in de koekenpan met het bladerdeeg, je stopt ze als het ware in door het bladerdeeg naar binnen te vouwen. Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork en bestrijk met wat gesmolten boter. Bestrooi lichtjes met wat suiker. Bak de tarte tartin in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Keer de tarte tartin om mbv een plank of bord en serveer met slagroom of losgeklopte mascarpone.